Kjenn etter i kroppen: Gravid Yoga

Hva er gravidyoga?

Gravidyoga er en spesiell form for yoga som er spesielt designet for å støtte og styrke kvinners kropper gjennom graviditeten. Det skiller seg fra vanlig yoga på flere måter, men hovedsakelig i sin tilpasning til de unike behovene til gravide kvinner.

Under graviditet, går kvinners kropper gjennom betydelige endringer – både fysiske og hormonelle. Disse endringene kan påvirke alt fra balanse til pust, fleksibilitet og styrke. Gravidyoga tar hensyn til disse endringene og tilbyr en praksis som er skånsom, trygg, og effektiv.

Gravidyoga bruker spesielle stillinger og teknikker som støtter den voksende magen, lindrer typiske graviditetsplager som rygg- og bekkenbunnssmerter, og forbereder kroppen for fødsel. Pusteøvelser og meditasjon er også en viktig del av gravidyoga, og hjelper til med å fremme ro, redusere stress og forberede kvinner mentalt for fødselen.

Mange gravide kvinner finner også at gravidyoga gir dem en verdifull tid til å knytte bånd med babyen sin og nyte sin graviditet. Det skaper også et støttende samfunn av andre gravide kvinner, som kan dele erfaringer og støtte hverandre gjennom denne spesielle tiden i livet.

På OsloHelsestudio, tilbyr vi spesialiserte gravidyoga-klasser ledet av erfarne instruktører. Vi ønsker å gi deg en trygg, støttende og nærende praksis som hjelper deg med å trives gjennom din graviditet og forberede deg på veien mot moderskap.

Fordelene med gravidyoga

Gravidyoga er en form for fysisk aktivitet som er spesielt tilpasset de endringene som skjer i kroppen under graviditet. Det fokuserer på å gi en trygg, støttende og nærende praksis for gravide kvinner. Her er ti fordeler med gravidyoga:

 1. Fysisk styrke og fleksibilitet: Gravidyoga kan bidra til å bygge styrke og fleksibilitet, noe som kan være gunstig for å bære det ekstra vekten av babyen og forberede kroppen for fødsel.
 2. Forbedret sirkulasjon: Yoga kan hjelpe med å forbedre sirkulasjonen, noe som kan redusere hevelse og bidra til bedre ernæring til både mor og baby.
 3. Bedre kroppsholdning: Yoga kan hjelpe til med å justere kroppsholdningen og redusere belastningen på rygg og bekken, noe som kan forhindre eller lindre rygg- og bekkenproblemer som er vanlige under graviditet.
 4. Stressavlastning: Pusteøvelser og avslapningsteknikker som brukes i yoga kan bidra til å redusere stress og fremme en følelse av velvære.
 5. Forbedret søvn: Yoga kan bidra til å lindre fysiske spenninger og berolige sinnet, noe som kan forbedre søvnkvaliteten.
 6. Bedre fordøyelse: Yoga kan bidra til å stimulere fordøyelsen, noe som kan være gunstig ettersom graviditet ofte kan føre til fordøyelsesproblemer.
 7. Forberedelse for fødsel: Gravidyoga kan forberede deg til fødsel ved å hjelpe deg å øve på pusteøvelser og avslapningsteknikker som kan være nyttige under fødsel.
 8. Fellesskap: Å delta i gravidyoga-klasser kan gi deg muligheten til å knytte bånd med andre gravide kvinner, noe som kan gi støtte og fellesskap.
 9. Emosjonell helse: Gravidyoga kan også bidra til å forbedre humøret og redusere angst, som kan være spesielt viktig gitt hormonelle endringer og de emosjonelle utfordringene som kan følge med graviditet.
 10. Tilkobling med babyen: Gravidyoga gir en tid for mor å koble seg med babyen. Denne bevisstheten kan bidra til å styrke mors-baby-båndet og forberede mor for moderskapet.

Bli med oss! Kontakt oss for en gratis veiledningstime.

Hvem kan delta

Gravidyoga er egnet for de fleste gravide kvinner, uavhengig av tidligere erfaring med yoga. Det er en skånsom og fleksibel praksis som kan tilpasses hver enkelts behov og evner. Fra andre trimester (uke 12) og utover, kan kvinner begynne å delta i gravidyoga, men det er alltid best å diskutere nye treningsrutiner med helsepersonell.

Selv om yoga generelt er trygt, er det noen spesielle hensyn som gravide kvinner bør ta:

 • Medisinske tilstander: Hvis du har en medisinsk tilstand som høyt blodtrykk, diabetes, hjertesykdom eller andre forhold som kan påvirke din evne til å trene, bør du diskutere med legen din før du starter med gravidyoga.

 • Tidligere eller nåværende komplikasjoner i svangerskapet:
  Hvis du har hatt tidligere komplikasjoner i svangerskapet, som for eksempel for tidlig fødsel eller preeklampsi, eller hvis du for tiden opplever komplikasjoner som placentaproblemer eller blødning, bør du konsultere legen din før du starter med gravidyoga.

 • Komfort og velvære:
  Lytt alltid til kroppen din. Hvis en stilling eller bevegelse ikke føles riktig, er det viktig å stoppe eller justere. Våre instruktører er her for å hjelpe deg med å finne trygge og komfortable tilpasninger.

På OsloHelsestudio, ønsker vi å skape et trygt og støttende miljø for alle våre gravide yoga-deltakere. Vi oppfordrer alle til å lytte til sin egen kropp og tilpasse praksisen etter egne behov. Våre erfarne yogainstruktører er alltid tilgjengelige for å hjelpe deg med tilpasninger og for å sørge for at du føler deg trygg og støttet gjennom hele din gravidyogareise.

Klar for å oppdage fordelene med gravidyoga?

Ikke vent! Gi deg selv den støtten, roen og energien som gravidyoga kan gi. OsloHelseStudio tilbyr et trygt og støttende miljø, ledet av erfarne instruktører, der du kan utforske og dra nytte av denne fantastiske praksisen.

Dette er en fantastisk mulighet til å begynne på din gravidyoga-reise. Vårt mål er å hjelpe deg med å oppnå en sunn, trygg og lykkelig graviditet.

For å melde deg på et kurs, eller for mer informasjon, kontakt oss på anethe@oslohelsestudio.no, eller ring oss på +47 472 88 418. Vi ser frem til å høre fra deg og å være en del av din graviditetsreise.

Følg oss også på Instagram for daglige tips, inspirasjon og oppdateringer.

Gjør dette til din tid, din reise og ditt valg. Meld deg på et gravidyoga-kurs med OsloHelseStudio i dag!